Subsidie verbetering voorgevels van panden in Q4

Nieuws - maandag 10 januari 2022
Tekst
Leesduur 3 minuten

In Q4 is de situatie al flink verbeterd, met name ten zuiden van Bolwaterstraat. Op dit moment wordt de ontwikkeling van de omgeving Bastion Lichtenberg opgepakt. We willen dat de stadsvernieuwing in heel Q4 succesvol is.

Het is belangrijk dat de bestaande particuliere bebouwing dezelfde kwaliteit uitstraalt als de nieuwbouw in Q4. Veel gevels hebben een opknapbeurt nodig. Bewoners en pandeigenaren kunnen gebruik maken van de subsidieregeling ‘verbetering voorgevels van panden in Q4’.  De regeling bestaat al sinds 2008, maar is in 2020 opnieuw bekeken en aangepast. In de aangepaste regeling is een aantal panden toegevoegd. Ook is de drempel om subsidie aan te vragen nu lager, zodat de pandeigenaar zelf minder hoeft te investeren om voor subsidie in aanmerking te komen. De aangepaste regeling is onlangs gewijzigd.

De wijziging heeft betrekking op de indieningstermijn voor een subsidieaanvraag. Deze is met één jaar verlengd tot 1 januari 2023. Pandeigenaren kunnen dus langer gebruik van de regeling. Twee ondernemers die van deze subsidie gebruik hebben gemaakt vertellen in onderstaande video hun ervaringen.

Externe video URL
Dit nieuwsbericht was geplaatst op maandag 10 januari 2022 om 08:33 op Venlo Q4