Nog te realiseren

Kwietheuvel Helschriksel, rode gebouwen aan pleintje

Helschriksel

Helschriksel Q4 Venlo

In april 2022 heeft het college van B&W ingestemd met de voorbereiding voor een openbare verkoop van de kavel Helschriksel. Daarvoor wordt eerst het bestemmingsplan naar de gewenste uitgangspunten gewijzigd. Na vaststelling door de raad zal voor de locatie een openbare verkoopprocedure worden opgestart en kan de kavel worden verkocht aan de hoogste bieder die er vervolgens binnen de kaders van het bestemmingsplan woningbouw op dient te realiseren.

Bastion Lichtenberg en Bolwaterstraat 1-23a

Openbare inrichting Bolwaterstraat

In een kort maar intensief traject heeft een werkgroep bestaande uit gemeente en ondernemers en bewoners van Q4 de ontwikkelscenario’s voor Bastion Lichtenberg onderzocht. De werkgroep heeft vervolgens een plan gemaakt voor de doorontwikkeling van Bastion Lichtenberg (blok tussen Bolwaterstraat – Maaskade – Ginkelstraat) dat kan rekenen op draagvlak in de buurt. Het college van B&W heeft op 25 juni 2019 ingestemd met het plan. Het plan is volop in uitvoering. De panden aan de zijde van de Maaskade zijn verkocht en worden door de kopers opgeknapt. In 2023 worden een aantal panden in de Ginkelstraat gesloopt om plaats te maken voor nieuwe stadswoningen. Tegelijkertijd wordt in het hart van het blok een groene binnentuin gerealiseerd.

Aan de Stadsmuur, bouw Jongen Projectontwikkeling

In totaal bouwt Jongen Projectontwikkeling hier 25 stadswoningen én 45 appartementen.

Aan de Stadsmuur is ‘wonen op een unieke plek’. De wijk is geweldig, de ligging aan het water is waanzinnig, midden in het centrum van de stad. De fantastische architectuur van woningen en appartementen legt een verbinding met het rijke historische verleden van Venlo.

Houd de ‘Aan de Stadsmuur’ Facebookpagina in de gaten.

Bekijk de projectwebsite http://www.aandestadsmuur.nl voor meer informatie én schrijf je in voor de Aan de Stadsmuur nieuwsbrief.

Aan de Stadsmuur, bouw Woonwenz

Op deze locatie, naast de bouw van Jongen Projectontwikkeling, worden 34 sociale huurappartementen gebouwd. Janssen de Jong gaat het project voor Woonwenz uitvoeren. De verwachting is dat in de loop van 2023 de schop de grond in kan.

Meer informatie vindt u op de website van Woonwenz bij ‘Aan de Stadsmuur een unieke locatie aan de Maas’.